En hjort ble påkjørt litt over kl. 07.30 fredag morgen i Almenning i Kinn kommune.

Fagkonsulent vilt i kommunen Magnus Frøyen bekrefter til Fjordenes Tidende at ettersøksringen ble kontaktet av politiet rett etter hendelsen, og at det har vært mannskap på stedet.

– Om folkene i ettersøksringen har vurdert det slik at avlivning er det rette, har det allerede skjedd, sier Frøyen til Fjordenes Tidende.

– Hva skal en gjøre om en kjører på en hjort?

– I utgangspunktet skal det meldes til politiet. Og da er det veldig viktig med nøyaktig stedsinformasjon. Om en ikke har anledning til å vente på at folk fra den lokale ettersøksringen kommer til stedet er det viktig at en merker stedet godt. Da tenker jeg på et merkebånd eller en plastpose eller noe annet som kan festes i ei grein eller noe annet. Ofte er det slik at en skadet hjort går et stykke ut av veien, og da er det viktig for mannskapene å vite hvor en skal starte søket etter dyret.

Magnus Frøyen er ikke helt fornøyd med erfaringene med å bruke politiets hovednummer 02800 i tilfeller der det skal meldes fra om hortepåkjørsler, men det er dette som i praksis er ordningen.

– Det kan dessverre noen ganger ta litt tid å få svar og komme kjapt i gang med en aksjon om en ringer 02800. Det har vært dialog fra kommunene sin side for å finne en bedre ordning.

Om det ligger et dødt dyr i veibanen er det Statens vegvesen, ofte via underentreprenører, som har ansvar for å fjerne dyret. Vanligvis gjøres dette i dialog med ettersøksringen, som består av folk som har de nødvendige erfaringen, løyvene og kursingen for oppgavene de skal utføre.